ҚЫЗЫЛОРДАДА ТЕЗ ПІСЕТІН ҚАУЫН СОРТЫН ДАЙЫНДАМАҚ
Қызылорда облысында ғалымдар қауынның жаңа сортын дайындамақ. Қазіргі уақытта өңірде жыл сайын 8 гектар жерге қауын егеді. Нәтижесінде 140 тонна өнім алады. Ғалымдар 90 жылдардан бері біздің климаттық жағдайға бейімделген жергілікті қауын дәмінің сапасын қалпына келтіруге еңбектеніп келеді.
Осы уақыт ішінде Сыр елінде қауынның «Сырдария», «Дәмелі», «Ната» және «Балшекер» сорттары шығарылды. Енді ғалымда қауынның тез пісетін дәмді сортын шығаруды қолға алуды. Ерекшелігі – қауынның бұл түрін жаз айларының басында жеуге болады.
Шынар БЕКБАН
Осы уақыт ішінде Сыр елінде қауынның «Сырдария», «Дәмелі», «Ната» және «Балшекер» сорттары шығарылды. Енді ғалымда қауынның тез пісетін дәмді сортын шығаруды қолға алуды. Ерекшелігі – қауынның бұл түрін жаз айларының басында жеуге болады.
Шынар БЕКБАН