ӨЗІҢІЗДІ ЖӘНЕ ЖАҚЫНДАРЫҢЫЗДЫ САҚТАҢЫЗ
Шыжыған ыстықта азық-түліктер тез бұзылады, сондықтан бұл уақытта уланып қалуымыз мүмкін. Жазда азық-түліктер тез бұзылады. Егер қыста стақан айранды бір түнге үстелдің үстіне қойса, оған ештеңе бола қоймас, бірақ жазда ол бірнеше сағатта қышқыл болады.
Қызылорда облысы ТЖД Өрт сөндіру және авариялық-құтқару жұмыстары қызметі ММ «Жазда тамақтан улану: не істеу және қалай болдырмау керек?» тақырыбында семинар өткізілді. Іс-шара облыстық санитарлық-эпидемиологиялық станциясы өкілдерімен бірлесе отырып өткізілді.
Өз баяндамасында эпидемиологиялық қадағалау бөлімінің бас маман дәрігер-эпидемиолог А.Әбжәмиева уланудың алғашқы және типтік белгілерін, улануды жиі тудыратын тамақ өнімдерін атап шықты.
Жуылмаған көкөністер немесе жуылмаған жемістер – улану себебі жазда көбінесе саяжайда, сеуілге шыққанда болады.
Сондай-ақ, облыс бактериялық тағамнан улану тіркеу жағдайларда бірінші болып келеді, осы кейбір жәбірленушілердің өздері кінәлі болып табылады деп өкілдері атап өтті.
№2 мамандандырылған өрт сөндіру бөлімінің дәрігері азаматтық қорғау аға лейтенанты М.Нұржаубаева қызметкерлерге тоңазытқыштың өнімдерін өндіру және жарамдылық мерзімі күнін үнемі тексеруді еске салды. «Майонез қосылған дайын салат сатып алмаңыз: олар өте тез бұзылады. Пісірілген тағамдар тоңазытқышта үш күннен астам сақталмауы тиіс», – деді ол сөзінде.
Қорытындылай келе, санитарлық-эпидемиологиялық станциясының өкілдері өрт сөндіру ұжымына ұсынымдар беріп, әр түрлі сұрақтарға толық жауап берді.
Қызылорда облысы ТЖД «Өрт сөндіру және
Авариялық құтқару жұмыстары қызметі»
Қызылорда облысы ТЖД Өрт сөндіру және авариялық-құтқару жұмыстары қызметі ММ «Жазда тамақтан улану: не істеу және қалай болдырмау керек?» тақырыбында семинар өткізілді. Іс-шара облыстық санитарлық-эпидемиологиялық станциясы өкілдерімен бірлесе отырып өткізілді.
Өз баяндамасында эпидемиологиялық қадағалау бөлімінің бас маман дәрігер-эпидемиолог А.Әбжәмиева уланудың алғашқы және типтік белгілерін, улануды жиі тудыратын тамақ өнімдерін атап шықты.
Жуылмаған көкөністер немесе жуылмаған жемістер – улану себебі жазда көбінесе саяжайда, сеуілге шыққанда болады.
Сондай-ақ, облыс бактериялық тағамнан улану тіркеу жағдайларда бірінші болып келеді, осы кейбір жәбірленушілердің өздері кінәлі болып табылады деп өкілдері атап өтті.
№2 мамандандырылған өрт сөндіру бөлімінің дәрігері азаматтық қорғау аға лейтенанты М.Нұржаубаева қызметкерлерге тоңазытқыштың өнімдерін өндіру және жарамдылық мерзімі күнін үнемі тексеруді еске салды. «Майонез қосылған дайын салат сатып алмаңыз: олар өте тез бұзылады. Пісірілген тағамдар тоңазытқышта үш күннен астам сақталмауы тиіс», – деді ол сөзінде.
Қорытындылай келе, санитарлық-эпидемиологиялық станциясының өкілдері өрт сөндіру ұжымына ұсынымдар беріп, әр түрлі сұрақтарға толық жауап берді.
Қызылорда облысы ТЖД «Өрт сөндіру және
Авариялық құтқару жұмыстары қызметі»